Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk bij Blijf Groep

Zoek je vrijwilligerswerk waar je echt van betekenis kunt zijn? Blijf Groep maakt graag kennis met jou!

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor Blijf Groep. Door hun betrokkenheid, aandacht en creativiteit maken we samen meer mogelijk voor onze cliënten. Bovendien zijn enthousiaste vrijwilligers vaak een soort ambassadeurs: ze helpen Blijf Groep om de strijd tegen huiselijk geweld meer bekendheid te geven.

Wil jij graag vrijwilliger worden? Check dan de vacatures of neem via een open sollicitatie contact op met onze coördinatoren. Tijdens een kennismakingsgesprek onderzoeken jullie dan welk soort vrijwilligerswerk het beste bij jou past, en of jij als vrijwilliger ook bij Blijf Groep past. We houden rekening met jouw talenten, achtergrond en vaardigheden. Zo maken we hopelijk een mooie match!

We werken veel samen met vrijwilligersorganisaties en projecten in de stad. Zo heeft Serve the City dit jaar samen met de kinderen van het Oranje Huis in Amsterdam de ramen prachtig beschilderd. 

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Op de verschillende locaties van Blijf Groep werken vrijwilligers met allerlei taken, bijvoorbeeld:

  • samen met professionals de kindergroepen begeleiden
  • ondersteuning van de gastvrouwen
  • helpen bij verhuizingen
  • creatieve activiteiten
  • maatjescontact (via Humanitas)
Bekijk hier de vacature

Wat kun je doen als ervaringsvrijwilliger?

Als jij zelf ervaring hebt met huiselijk geweld, zijn er verschillende manieren om die ervaring in te zetten in je vrijwilligerswerk. Of je nu als cliënt gebruik hebt gemaakt van hulpverlening of opvang bij Blijf Groep, of je onze organisatie op een ander manier hebt leren kennen: wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Interesse? Dan hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we met elkaar of jouw wensen en vaardigheden passen binnen onze visie op herstel en ervaringsdeskundigheid. Blijf Groep biedt voor ervaringsvrijwilligers twee oriëntatietrainingen aan: ‘Jouw Verhaal’ en ‘In Contact’. 

Een aantal manieren waarop je als ervaringsvrijwilliger actief kunt zijn:

Voorlichting

Als ervaringsdeler vertel je over jouw eigen ervaring en herstel om het verhaal van huiselijk geweld een gezicht te geven. Dit doe je op aanvraag bij bijvoorbeeld werkbezoeken, voorlichting, training of in de media.

Warm welkom

Je legt contact met cliënten die net zijn aangekomen in de opvang. Je helpt hen op verhaal te komen, wegwijs te worden en biedt op een laagdrempelige en informele manier ondersteuning. 

Luisterend oor

Je bent op vaste momenten aanwezig in de opvang, of in overleg beschikbaar voor een kop koffie, een wandeling of een gesprek. Dit kan individueel of in een kleine groep. 

Ervaringsmaatje

Je wordt gekoppeld aan een individuele cliënt. Je biedt vanuit jouw ervaringskennis ondersteuning aan op het gebied van sociale contacten aangaan, het herstelproces en het stap voor stap weer op eigen benen staan.

Bekijk hier de vacature

Nog vragen?

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Blijf Groep, of kun je niet wachten om als vrijwilliger aan de slag te gaan? 

Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligers@blijfgroep.nl

Suzanne Struiksma
Arnouk Ko