Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk bij Blijf Groep

Zoek je vrijwilligerswerk waar je echt van betekenis kunt zijn? Blijf Groep maakt graag kennis met jou!

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor Blijf Groep. Door hun betrokkenheid, aandacht en creativiteit maken we samen meer mogelijk voor onze cliënten. 

Momenteel hebben we helaas geen ruimte voor extra vrijwilligers of ervaringsvrijwilligers. Mocht dat veranderen dan zullen er vacatures gepubliceerd worden.

 

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Op de verschillende locaties van Blijf Groep werken vrijwilligers met allerlei taken, bijvoorbeeld:

  • ondersteuning van de gastvrouwen
  • flexibel inzetbare vrijwilligers voor praktische ondersteuning (bij activiteiten, of bijv. cliënten begeleiden naar een afspraak buiten de opvang) 
  • maatjescontact (via Humanitas)

Ook zijn er vrijwilligers die hun eigen ervaring met huiselijk geweld inzetten om cliënten in de opvang een luisterend oor te bieden, of door hun herstelverhaal te delen in trainingen of bij voorlichting.

Nog vragen?

Als je meer informatie wilt over vrijwilligerswerk bij Blijf Groep, neem dan contact op met een van onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligers@blijfgroep.nl 

Wat kun je doen als vrijwilliger?

Op de verschillende locaties van Blijf Groep werken vrijwilligers met allerlei taken, bijvoorbeeld:

  • samen met professionals de kindergroepen begeleiden
  • ondersteuning van de gastvrouwen
  • helpen bij verhuizingen
  • creatieve activiteiten
  • maatjescontact (via Humanitas)

 

Momenteel hebben we geen ruimte voor extra vrijwilligers. Zodra we wel weer ruimte hebben kan je via onderstaande knop solliciteren.

Bekijk hier de vacature

Wat kun je doen als ervaringsvrijwilliger?

Als jij zelf ervaring hebt met huiselijk geweld, zijn er verschillende manieren om die ervaring in te zetten in je vrijwilligerswerk. Of je nu als cliënt gebruik hebt gemaakt van hulpverlening of opvang bij Blijf Groep, of je onze organisatie op een ander manier hebt leren kennen: wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Interesse? Dan hebben we eerst een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we met elkaar of jouw wensen en vaardigheden passen binnen onze visie op herstel en ervaringsdeskundigheid. Blijf Groep biedt voor ervaringsvrijwilligers twee oriëntatietrainingen aan: ‘Jouw Verhaal’ en ‘In Contact’. 

Een aantal manieren waarop je als ervaringsvrijwilliger actief kunt zijn:

Voorlichting

Als ervaringsdeler vertel je over jouw eigen ervaring en herstel om het verhaal van huiselijk geweld een gezicht te geven. Dit doe je op aanvraag bij bijvoorbeeld werkbezoeken, voorlichting, training of in de media.

Warm welkom

Je legt contact met cliënten die net zijn aangekomen in de opvang. Je helpt hen op verhaal te komen, wegwijs te worden en biedt op een laagdrempelige en informele manier ondersteuning. 

Luisterend oor

Je bent op vaste momenten aanwezig in de opvang, of in overleg beschikbaar voor een kop koffie, een wandeling of een gesprek. Dit kan individueel of in een kleine groep. 

Ervaringsmaatje

Je wordt gekoppeld aan een individuele cliënt. Je biedt vanuit jouw ervaringskennis ondersteuning aan op het gebied van sociale contacten aangaan, het herstelproces en het stap voor stap weer op eigen benen staan.

 

Momenteel hebben we geen ruimte voor extra ervaringsvrijwilligers. Zodra we wel weer ruimte hebben kan je via onderstaande knop solliciteren.

Bekijk hier de vacature

Nog vragen?

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Blijf Groep? Mail de vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligers@blijfgroep.nl 

Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligers@blijfgroep.nl

Suzanne Struiksma
Arnouk Ko