Werken bij Blijf Groep!

Bekijk onze vacatures

Help je mee huiselijk geweld te stoppen?

Werken bij Blijf Groep betekent werken in een inspirerende omgeving waar moed, betrokkenheid en openheid centraal staan. We zetten ons elke dag in voor vrouwen, mannen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Samen met hen kijken we wat er nodig is voor een leven zonder geweld. Je kunt aan de slag bij Blijf Groep  of bij Veilig Thuis Flevoland.

Werken bij Blijf Groep betekent ook ruimte voor persoonlijke groei en eigen ideeën. Bij ons kan je uitgroeien tot expert huiselijk geweld. Je kunt gebruik maken van een ruim aanbod (interne) trainingen in onze Blijf Groeien Academie. Wil je meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Zet dan je loopbaanbudget in.

Dus: ben jij op zoek naar werk waarin je mensen kan helpen de regie over hun eigen leven te nemen en waarin je zelf ook kan groeien? Of zoek je een leerzame stage of inspirerend vrijwilligerswerk? Je bent van harte welkom bij Blijf Groep! 

Meer weten over Blijf Groep? Kijk op www.blijfgroep.nl

Juist nu, met alle Corona maatregelen, dreigt huiselijk geweld in veel gezinnen. Jouw reactie op een vacature is dus meer dan welkom! Als er aanleiding is om in gesprek te gaan, bekijken we samen hoe we dit gesprek kunnen organiseren.

 

Maak kennis met je collega's

Meer weten over hoe het is om bij Blijf Groep te werken? Deze collega's vertellen je hoe zij hun werk ervaren.

Mensen in mijn omgeving zijn verbaasd als ik mijn werk bij Blijf Groep “leuk” noem omdat het in hun beleving vooral zwaar is. Maar ik krijg juist energie van het geweld thuis bespreekbaar maken en het taboe doorbreken omdat het cliënten echt verder helpt. Dat vind ik zo waardevol aan mijn werk.
Eveline
Maatschappelijk werker Ambulant
Toen ik solliciteerde, realiseerde ik me niet dat bij Blijf Groep vooral vrouwen werken. In de praktijk blijkt dat voor alle maatschappelijk werkers geldt dat je pas goede hulp kunt verlenen, als je het vertrouwen wint van je cliënt. Het lukt mij vaak om een goede band op te bouwen met de cliënten ondanks dat ik een man ben. Mannelijke maatschappelijk werkers zijn zeker welkom bij ons.”
Stijn
Maatschappelijk werker Residentieel
De hulpverlening van Blijf Groep is onder andere gericht op zelfredzaamheid. Ik sluit daar bij aan door cliënten uit te leggen hoe ze zelf kleine klusjes in huis kunnen doen. Voor cliënten zijn de contacten met de niet-hulpverleners belangrijk. Slachtoffers van huiselijk geweld hebben vaak een klein netwerk. Even een praatje maken met iemand over koetjes en kalfjes is dan heel waardevol. Als cliënten vertrekken, word ik vaak bedankt voor mijn gastvrijheid. Daar doe je het voor.
Eddy
Facilitair locatieverantwoordelijke
De uitdaging in mijn werk is om in situaties met huiselijk geweld iedereen om de tafel te krijgen, zonder een schuldige aan te wijzen. Bij voorkeur in een zo vroeg mogelijk stadium zodat opvang voorkomen kan worden. Het einddoel is een veilige situatie voor alle betrokkenen. Vaak is de wens van cliënten om bij elkaar te blijven en het is natuurlijk mooi als dat lukt.
Behiye
Maatschappelijk werker Eergerelateerd Geweld

Waarom werken bij Blijf Groep

Vacature alert

Geen vacature missen? Meld je aan voor onze vacature alert!

Bericht mij dagelijks / wekelijks over nieuwe vacatures
Meld mij aan voor een job-alert

Meer weten over Blijf Groep?

Bekijk ons animatiefilmpje

Powered by Emply